top of page

Ha mellékhatást, szövődményt tapasztaltál a Covid-19 oltás után, úgy érzed - testi-, lelki-, vagy  szociális jólléted, azaz az "egészséged" károsodott, jó helyen jársz!

Regisztráljuk, egy orvosi csoporttal feldolgozzuk és a megfelelő szakmai hatóságokhoz megküldjük az általad tapasztaltakat, hogy a káros hatások mielőbb kiküszöbölhetőek legyenek, mással ne fordulhasson elő.
Személyes adataidat orvosi titokként kezeljük! (olvasd el az adatvédelmi nyilatkozatot)

Az eddig rendelkezésre álló szakirodalomból, mellékelt gyógyszerészeti tájékoztatókból az alábbi  igazolt szövődményeket állítottuk össze.


Helyi reakciók:
Gyulladást okoz, ami a gyulladás klasszikus tüneteit produkálja.
Dolor-calor-color-rubor-functio laesa, azaz fájdalom - vagy annak fájdalomküszöb alatti érzete a viszketés, melegérzet, bőrpír, duzzanat, mozgási korlátozottság. Ehhez csatlakozhat a környéki nyirokcsomók duzzanata, amely a folyamat terjedését jelzi.
Általános reakciók:
Testidegen fehérje kerül a szervezetbe. Allergiás tünetek jelentkezhetnek, kiütések, ödéma, rosszullét, ami akár az eszméletvesztésig fokozódhat. Súlyosabb esetben a légzést akadályozó ödéma léphet fel, a nyaki régió olyan duzzanatával, ami fulladást okoz. (Quinque ödéma)
Károsodik a fehérje szintézis, ami fáradtságérzetben, a fizikai teljesítőképesség csökkenésében jelentkezik, aluszékonyság (narcolepsia) is felléphet. Láz, hidegrázás, rosszullét, szintén a testidegen fehérjék számlájára írható. Hányás, hasmenés az emésztési traktus zavarára utal.
Az adalék anyagok vonatkozásában ugyanez a helyzet.
Központi idegrendszerre való hatása miatt hangulat ingadozás, agresszió, depresszió, ami akár öngyilkossági hajlamig fokozódhat, pánikhajlam, rövid távú emlékezetzavar jelentkezhet.
Szívritmus zavar, pitvarfibrilláció, vérnyomás-, pulzus kiugrás okozhat komoly rosszullétet. A fejfájás különösen gyakori.
Allergiás okra, vagy krónikus, de kordában tartott gócra vezethető vissza izületi panasz-, fájdalom-, duzzanat-, mozgáskorlátozottság. A központi idegrendszer zavarai közt a stroke a leggyakoribb. Apró elesés, sík talajon való megbotlás védekezés nélkül az arc, vállöv, felkar sérülését eredményezi. 2-3 másodperces emlékkiesés jellemző, majd az agy kompenzációja. Beszédzavar, egyéb stroke-ra utaló maradványtünet, mozgás-, emlékezetzavar jelzi.
Nyelv- és nyálkahártya gyulladás, kötőhártya gyulladás igen gyakori. Gócbetegségek fellángolására számítani lehet, alvó herpesz vírus, zoster (övsömös), aphta megjelenhet.
Vérzészavarok, alvadási zavarok gyakoriak.
Ide tartozik még a vércukor szint emelkedése (diabetes) és általánosságban a  hormonháztartás felborulása, a nemi hormonok és a pajzsmirigy hormonok szabályozási zavara.
Ugyancsak megfigyelt mellékhatás a sebgyógyulás elhúzódása és komplikációk kialakulása.
Nőknél cikluszavar, vérzési rendellenesség léphet fel. Fájdalmas, elhúzódó, bő vérzéssel járó menstruáció megfigyelt. Ez alátámasztja a kutatásokat, mely szerint az oltóanyag a petefészkekben koncentrálódik. Terheseknél gyakori a vetélés, placenta leválás, gyakoribb a halva születés. Fel kell tételezni a fejlődési rendellenességek megszaporodását is. Ha arra gondolok, hogy 2021. májusában csak azt lehetett hallani, hogy oltakozzanak a várandós nők, azóta erről síri csend honol. Okkal szó sem hallatszik róla.
Súlyosabb esetekben trombózis, mélyvénás trombózis, tüdőembólia regisztrált. Idegrendszeri tünetek egészen az agyvérzés, stroke és különböző mértékű bénulásban jelentkeznek. Ideggyulladás, Guillain-Barré szindróma, végtagzsibbadás, látásromlás, hallásromlás, süketség szintén ebbe a csoportba tartozik. Vesekárosodást, a laborértékek romlását figyelték meg, e mellett az értékekben a vérszegénység, trombocitaszám csökkenés (thrombocytopenia) és májenzimek megnövekedése a jellemző. Ezek mellett megfigyelhető a lépnagyobbodás is. 
Infarktus, szívmegállás az irodalomban gyakran kerül szóba. Nem ritka a bél- és műtétet igénylő vakbélgyulladás sem. Autoimmun betegségek alakulhatnak ki, legsúlyosabb esetben anafilaxiás shock. Külön megnevezést kapott az oltások következtében összeomló immunrendszer, a vakcinák okozta szerzett immunhiányos szindróma. (VAIDS)
Az immunrendszer, védekezőképesség feltételezett károsodása lehet az oka daganatos betegségek gyakori megjelenésének vagy azok hosszú időn túli kiújulásának.
Gyermekekre rátérve - azzal, hogy nem tartoznak a veszélyeztetett csoportok közé - a sokszervi gyulladás igen gyakori. A 
szívburok-, szívbelhártya- és szívizomgyulladás (myocarditis) már komoly egyre növekvő llenállást vált ki a vakcinákkal szemben.
És végezetül a legsúlyosabb hatás is előfordul, a HALÁL.

 

Szép, hosszú lista, de egyáltalán nem teljes, a vakcinák gyártói tájékoztatójából és a szakirodalomból (FDA) állítottuk össze, a szövődmények megismerése és lejelentése mindenki érdeke. Bármilyen információ segítheti a munkát, ami kapcsolatban lehet az oltásokkal. Részünkről az
orvosokatisztanlatasert csoporttal együtt azt vállaltuk fel, hogy ezeket gyűjtjük, értékeljük, rendszerezzük és főleg letagadhatatlanul átvetetjük az illetékes hatóságokkal. Minden adat fontos!
Minden információ értékes és segíti a munkát, azon munkálkodunk, hogy ezeket ne lehessen letagadni és korrekt, átlátható képet adjon. Azzal, hogy nyilvánvalóan tagadják a szövődmények létezését, azok még léteznek. Szándékos, vagy nemtörődöm eltitkolásuk emberéletekbe kerülhet.

Ha furcsa, szokatlan tünetekkel találkoznátok, küldjétek el azt is. Nagyon sok helyen találkoztunk gyerekek nem múló fejfájásával, ahol a szülőket beoltották. Nem neked kell eldöntened, oltástól, vagy sem, ha néhány dolog gyakran előfordul érdemes megvizsgálni.

Ugyanúgy regisztráljuk a Covid-19 fertőzés során tapasztalt tünetegyüttest, kérjük ezzel is keressetek meg bennünket. A vírusfertőzés és a vakcinák azonos tüneteit is összevetjük, ezzel is segítve a kutatók munkáját. A vad vírus és a vakcinában lévő tüskefehérje okozta azonos tünetek segíthetnek a működés megértésében.

Ha úgy gondolod partnerünk vagy ebben, kérlek töltsd ki a kapcsolati kérdőívet és küldd el nekünk.! Ha kérdésed lenne, szívesen válaszolunk.
48 órán belül az általad megadott telefonszámon az
 csapatból orvos vagy asszisztens kollégánk keresni fog! A feldolgozott adatokat meg fogod találni itt a honlapon, beazonosíthatatlanul, a neved kezdőbetűi és az életkorod mellett. (10.01-től)
A jelentéseket már folyamatosan készítjük, köszönet mindenkinek, aki segíti ezt a fontos munkát. Az elsők beküldése után a hatóság visszakérdezéséből derült ki, nem könnyű eleget tenni a követelményenek, sokszor a korábbi zárójelentés, ambuláns lap megküldése is szükséges, hogy letagadhatatlanul nyomatékosítsuk a súlyos szövődményeket.

A szakszerűen kitöltött bejelentőlapot ellenőrzés után továbbítjuk:
          1. az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés egészégügyi Intézet
          2. az Európai Gyógyszer Ügynökség (EMA) felé 
          3. valamint természetesen a bejelentő e-mail címére is

Ne feledd! A szövődmények elleni küzdelem alapja a korrekt jelentés!
Az EMA ide vonatkozó adatait a szakmai cikkek között megtalálod!

Ezen hivatalos szervek az alábbi honlapokon ellenőrizhetőek:

 

bottom of page